• Oogkamp Nepal

  Open de ogen van blinden

  Maak het verschil in het leven van mensen

 • Oogkamp Himalaya

  Open de ogen van blinden

  Maak het verschil in het leven van mensen

 • Free Eye Camp

  Open de ogen van blinden

  Maak het verschil in het leven van mensen

98% van de Nederlanders heeft vreemd en oud geld in huis rondslingeren

De vreemd en oud geld-actie is een gezamenlijke actie van supermarkten en Lionsclubs ten behoeven van oogoperaties.

50 Supermarkten in Nederland hebben als service een verzamelzuil in hun bedrijf voor het vreemd en oud geld dat hun klanten bezitten maar niet goed weten wat ze er mee moeten doen.

Lionsclubs in Nederland zorgen dat met uw vreemd en oud geld blinden in derde wereld landen weer kunnen zien.

Elke supermarkt en Lionsclub in Nederland kan meedoen met de actie. U kunt zich aanmelden via vreemdgeldblinden@lions.nlBesteding volgens het Robin Hood principe: Rijken betalen voor armen

 • Elke €10 van onze actie wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot €15.
 • Een eenvoudige staaroperatie in arme derde wereldlanden kost €30.
 • Een oogkliniek aldaar vraagt rijke blinden €45 voor een operatie. De kliniek houdt daar €15 aan over.
 • Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek weer €30 om een arme blinde GRATIS te opereren.

Indrukwekkende films van Oogkampen in de Himalaya

Hoe kan iedereen aan de actie meedoen?

Benieuwd waar zuilen bij u in de buurt staan?

Hier vindt u waar de verzamelzuilen staan in Nederland en België.

Grote hoeveelheid doneren?

Wilt u een verzameling of een grote hoeveelheid geld, die niet in een zuil past, doneren? Mail naar vreemdgeldblinden@lions.nl en een Lions lid komt het bij u halen.

Wat zijn Lionsclubs?

In 2017 bestonden de Lions 100 jaar. Lions is de grootste service organisatie ter wereld. Nederland telt bijna 12.000 Lions verdeeld over 440 Lionsclubs. Wereldwijd zijn er in 208 landen 1.4 miljoen Lions, verdeeld over 46.000 Lionsclubs. Lions kennen gemengde, vrouwen en mannen clubs.

Het motto van de Lions is: "Wij dienen"

De wijze waarop Lionsclubs wereldwijd zich belangeloos inzetten voor personen en organisaties die hulp nodig hebben, was reden voor een agentschap van de Verenigde Naties om Lions Clubs International Foundation uit te roepen tot de beste NGO* ter wereld. Want alle Lions in de hele wereld zijn vrijwilligers zonder enige vergoeding. Lions kennen dus geen strijkstokken.
Bent u geïnteresseerd in de Lionsclubs in uw regio? Op www.lions.nl vindt u de e-mailadressen van alle Lionsclubs in Nederland. De meeste clubs hebben de naam van hun vestigingsplaats.

Ons Nieuws Blog

MJF voor Erwin en Hans.JPG

Melvin Jones voor 2 bestuursleden

Melvin Jones uitgereikt aan 2 bestuursleden van onze stichting.

 

Mij, Hans Lommerse, is gevraagd om de heer Erwin Duivenvoorde mee te nemen naar de Nationale  Najaarsconventie in het Utrechtse Elst, op zaterdag 23 november.  Dat betekende voor mij vroeg op en dat op een zaterdag. De planning was dat we er ruim voor de aanvang zouden zijn, zodat de Lionsclubs hun ingezamelde munten bij ons konden inleveren. Zo geschiedde, ik was om 07:30 bij Erwin en we vertrokken naar Elst. Daar aangekomen, hebben we de achterbak van de auto opengedaan en het oud en vreemd geld wat meegenomen was, in de auto gezet, ruim 350 kilo, ja mensen dat is heel veel muntgeld.

Bij de start van de conventie namen wij met zijn tweeën plaats wat achter in de zaal. We moesten echter wat meer voorin gaan zitten. Voor mij was het de eerste ervaring met een Lions conventie, erg leuk en leerzaam.

Op een gegeven moment verscheen de naam van Erwin Duivenvoorde heel groot op het scherm, hij werd naar voren gevraagd. Daar was ik van op de hoogte dus prima, maar mijn naam verscheen op hetzelfde scherm en ook ik moest op het podium verschijnen.

Tot mijn verbazing kreeg ik eveneens een Melvin Jones Fellowship award uitgereikt.

Zo hebben dus 2 bestuursleden op 1 dag een Melvin Jones award gekregen. Voor Erwin was het helemaal een nieuwe ervaring, Erwin is namelijk zelf geen lid van de Lions.

Het was een leuke ervaring en we zijn trots dat we deze onderscheiding mochten ontvangen.

Iedereen heel erg bedankt en we gaan natuurlijk door met ons goede werk.

 

img_710a-thumb.jpg

Diaconie schenkt €750

Diaconie schenkt €750

 

De Diaconie van een kerk in Krimpen aan den IJssel deed een gift van €750 aan de vreemd en oud geld actie. Zij had in de krant gelezen dat de plaatselijke Lionsclub tegelijkertijd met de Douwe Egberts punten inzameling voor koffie voor voedselbanken, ook vreemd en oud geld inzamelen voor oogoperaties. Ook dit bedrag wordt door Wilde Ganzen met 50%verhoogd. Zodoende is het mogelijk weer 75 blinden te opereren.

0
MUNTEN PER JAAR
0
€ SINDS START
0
OOGOPERATIES SINDS START
 • cvideo-placeholder
 • Wilde Ganzen Logo
 • uServ Logo
 • Stichting Lions
 • video-placeholder
 • Wilde Ganzen Logo
 • uServ Logo
 • Stichting Lions